SOK
GRUSZKOWY ZAGĘSZCZONY
Opis produktu: | Produkt wytwarzany jest z gruszek, z których wytłoczony sok poddawany jest pasteryzacji, filtracji oraz zagęszczany w celu usunięcia określonej ilości wody i aromatu |
Charakterystyka produktu: | Smak − charakterystyczny dla soku gruszkowego: słodki, bez obcych posmaków. Zapach − charakterystyczny dla soku gruszkowego, osłabiony w wyniku oddzielenia aromatu, bez zapachów obcych. Barwa − złocisto-bursztynowa Klarowność − klarowny lub klarowny z nieznaczną opalizacją. |
Skład: Pochodzenie: | Gruszki, Polska |
Materiał opakowaniowy:
| Opakowania nieaseptyczne Cysterna lub beczka + worek foliowy |
Warunki przechowywania: | Temperatura poniżej +4 °C |
Okres minimalnej trwałości: | 24 miesiące |
Przeznaczenie konsumenckie: | Produkt spożywczy do ogólnego stosowania przy produkcji soków nektarów i napojów dla ogółu konsumentów z wyjątkiem dzieci poniżej 3 lat |