SOK WIŚNIOWY ZAGĘSZCZONY
Opis produktu: | Produkt wytwarzany jest z wiśni, z których wytłoczony sok poddawany jest pasteryzacji, filtracji oraz zagęszczany w celu usunięcia określonej ilości wody i aromatu . | ||
Charakterystyka produktu: | Smak − charakterystyczny dla soku z wiśni, kwaśno-słodki, bez obcych posmaków. Zapach − charakterystyczny dla soku z wiśni, osłabiony w wyniku oddzielenia aromatu, bez zapachów obcych. Barwa − ciemnoczerwona Klarowność − klarowny | ||
Skład: Pochodzenie: | Owoce wiśni Polska | ||
Materiał opakowaniowy:
| Opakowania nieaseptyczne Cysterna lub beczka + worek foliowy | Opakowania aseptyczne Worek aseptyczny +beczka lub karton | |
Warunki przechowywania: | Temperatura poniżej +4 °C | Temperatura poniżej +18 °C | Temperatura poniżej +4 °C |
Okres minimalnej trwałości: | 24 miesiące | 12 miesięcy | 24 miesiące |
Przeznaczenie konsumenckie: | Produkt spożywczy do ogólnego stosowania przy produkcji soków nektarów i napojów dla ogółu konsumentów z wyjątkiem dzieci poniżej 3 lat |