SOK Z PORZECZKI CZERWONEJ ZAGĘSZCZONY
Opis produktu: | Produkt wytwarzany jest z porzeczek czerwonych, z których wytłoczony sok poddawany jest pasteryzacji, filtracji oraz zagęszczany w celu usunięcia określonej ilości wody i aromatu . |
Charakterystyka produktu: | Smak − charakterystyczny dla soku z porzeczki czerwonej, kwaśno-słodki, bez obcych posmaków. Zapach − charakterystyczny dla soku z porzeczki czerwonej, osłabiony w wyniku oddzielenia aromatu, bez zapachów obcych. Barwa − ciemnoczerwona Klarowność − klarowny |
Skład: Pochodzenie: | Owoce porzeczki czerwonej Polska |
Materiał opakowaniowy:
| Opakowania nieaseptyczne Cysterna lub beczka + worek foliowy |
Warunki przechowywania: | Temperatura poniżej +4 °C |
Okres minimalnej trwałości: | 24 miesiące |
Przeznaczenie konsumenckie: | Produkt spożywczy do ogólnego stosowania przy produkcji soków nektarów i napojów dla ogółu konsumentów z wyjątkiem dzieci poniżej 3 lat |