PRZECIER ŚLIWKOWY
Opis produktu | Produkt jest otrzymywany z owoców śliwki, które są podgrzewane, przecierane na sitach o wymiarach 0,8 mm. pakowany aseptycznie | |
Charakterystyka produktu: Cechy organoleptyczne: | Barwa − czerwona Smak, zapach − typowy dla przecieru śliwkowego bez obcych posmaków i zapachów | |
Skład, Pochodzenie | Owoce śliwki bez pestki, Polska | |
Materiał opakowaniowy, Masa netto | Beczka metalowa + worek foliowy+ worek metalizowany aseptyczny 200 kg, Karton tekturowy + worek metalizowany aseptyczny 20 kg | |
Warunki przechowywania | Temperatura poniżej +10 °C | Temperatura poniżej -18 °C |
Okres minimalnej trwałości: | 18 miesięcy | 24 miesiące |
Przeznaczenie konsumenckie: | Produkt spożywczy do ogólnego stosowania przy produkcji jogurtów, lodów i dżemów dla ogółu konsumentów z wyjątkiem dzieci poniżej 3 lat |