PRZECIER JABŁKOWY
|
PRZECIER JABŁKOWY
Opis produktu: |
Produkt otrzymany z jabłek, które są podgrzewane, przecierane na sitach o wymiarach 0,8 mm i rozlewany aseptycznie. |
Charakterystyka produktu: Cechy organoleptyczne: |
Barwa - kremowa, Smak, zapach - typowy dla przecieru z jabłek, bez obcych posmaków i zapachów |
Skład, Pochodzenie |
Jabłka, Polska |
Materiał opakowaniowy:
Masa netto: |
Beczka metalowa + worek foliowy+ worek metalizowany aseptyczny 200 kg lub 210 kg |
Warunki przechowywania: |
Temperatura poniżej +10°C |
Okres minimalnej trwałości: |
24 miesiące |
Przeznaczenie konsumenckie: |
Produkt spożywczy do ogólnego stosowania przy produkcji jogurtów, musów, marmolad i innych dla ogółu konsumentów z wyjątkiem dzieci poniżej 3 lat |
PRZECIER JABŁKOWY ZAGĘSZCZONY
Opis produktu | Produkt jest otrzymywany z jabłek, które są podgrzewane, przecierane na sitach o wymiarach 0,8 mm i zagęszczane do określonej zawartości ekstraktu. Produkt z dodatkiem cukru, konserwowany. |
Charakterystyka produktu: Cechy organoleptyczne: |
Barwa − bursztynowa Smak, zapach − typowy dla przecieru z jabłek bez obcych posmaków i zapachów |
Skład, Pochodzenie | Jabłka, cukier 4%, substancja konserwująca - sorbinian potasu 0,1% Polska |
Materiał opakowaniowy: Masa netto | Beczka metalowa + worek foliowy+ worek metalizowany 220 kg |
Warunki przechowywania: | Temperatura poniżej +18 °C |
Okres minimalnej trwałości: |
3 miesiące |
Przeznaczenie konsumenckie: |
Produkt spożywczy do ogólnego stosowania przy produkcji jogurtów, lodów i dżemów dla ogółu konsumentów z wyjątkiem dzieci poniżej 3 lat |