PRZECIER JEŻYNOWY
Opis produktu | Produkt jest otrzymywany z owoców jeżyny, które są podgrzewane, przecierane na sitach o wymiarach 0,8 mm. pakowany aseptycznie lub nieaseptycznie. | |
Charakterystyka produktu: Cechy organoleptyczne: | Barwa − ciemnogranatowa smak, zapach − typowy dla przecieru jeżynowego bez obcych posmaków i zapachów | |
Skład, Pochodzenie | Owoce jeżyny, Polska | |
Materiał opakowaniowy: Masa netto: | Karton tekturowy 18 kg | Beczka metalowa/karton + worek foliowy+ worek metalizowany aseptyczny 200 kg |
Warunki przechowywania: | Temperatura poniżej -18 °C | Temperatura poniżej +10 °C |
Okres minimalnej trwałości: | 24 miesiące | 24 miesiące |
Przeznaczenie konsumenckie: | Produkt spożywczy do ogólnego stosowania przy produkcji jogurtów, lodów i dżemów dla ogółu konsumentów z wyjątkiem dzieci poniżej 3 lat | |
|