PRZECIER TRUSKAWKOWY
PRZECIER TRUSKAWKOWY
Opis produktu | Produkt jest otrzymywany z owoców truskawki, które są podgrzewane, przecierane na sitach o wymiarach: - przeciery aseptyczne: 0,5 mm ( bez ziaren ) i 2 mm (z ziarnami), - przecier mrożony- 5 mm | ||
Charakterystyka produktu: Cechy organoleptyczne: | Barwa − czerwona Smak, zapach − typowy dla przecieru truskawkowego bez obcych posmaków i zapachów | ||
Skład, Pochodzenie
| Owoce truskawki z ziarnami lub bez ziaren, Polska | ||
Materiał opakowaniowy:
Masa netto | Karton tekturowy 18 kg | Beczka metalowa/ karton + worek foliowy+ worek metalizowany asept. beczka - 200 kg, karton – 20 kg | |
Warunki przechowywania : | Temperatura poniżej -18 °C | Temperatura poniżej +4°C | Temperatura poniżej -18°C |
Okres minimalnej trwałości: | 24 miesiące | 18 miesięcy | 24 miesiące |
Przeznaczenie konsumenckie: | Produkt spożywczy do ogólnego stosowania przy produkcji jogurtów, lodów i dżemów dla ogółu konsumentów z wyjątkiem dzieci poniżej 3 lat |
PRZECIER TRUSKAWKOWY ZAGĘSZCZONY
Opis produktu | Produkt jest otrzymywany z truskawek które są podgrzewane, przecierane na sitach o wymiarach 0,5 mm i zagęszczane do określonej zawartości ekstraktu. Produkt konserwowany. |
Charakterystyka produktu: Cechy organoleptyczne: | Barwa − czerwona Smak, zapach − typowy dla przecieru z truskawek bez obcych posmaków i zapachów |
Skład, Pochodzenie | Truskawki, substancja konserwująca - sorbinian potasu 0,1% Polska |
Materiał opakowaniowy: Masa netto | Beczka metalowa + worek foliowy + worek metalizowany 210 kg |
Warunki przechowywania: | Temperatura poniżej +18 °C |
Okres minimalnej trwałości: | 3 miesiące |
Przeznaczenie konsumenckie: | Produkt spożywczy do ogólnego stosowania przy produkcji jogurtów, lodów i dżemów dla ogółu konsumentów z wyjątkiem dzieci poniżej 3 lat |