MROŻONY BROKUŁ
Opis produktu: | Wygląd - róże dzielone niewykruszone, o wykształconych, nierozwiniętych pączkach kwiatowych i długości łodygi do 2 cm. o łodygach niezdrewniałych, bez wewnętrznych pustych kanałów, nieoblodzone, zdrowe. Barwa - zielona do ciemnozielonej. Smak i zapach po ugotowaniu typowy dla świeżych brokułów, bez obcego smaku i zapachu. Konsystencja w stanie zamrożonym - twarda, krucha, w stanie rozmrożonym - osłabiona na skutek blanszowania. Aktywność enzymatyczna - ujemny wynik testu na obecność peroksydazy. Produkt pochodzenia polskiego |
Forma opakowania: Masa netto: | Worki papierowe, kartony tekturowe + woreczki foliowe 20 kg, 10 kg lub inna wg życzeń odbiorcy |
Okres minimalnej trwałości: | 24 miesiące |
| |
Przeznaczenie konsumenckie: | 1. Do spożycia po ugotowaniu dla ogółu konsumentów z wyjątkiem niemowląt i dzieci do lat 3 2. Jako półfabrykat do produkcji mieszanek warzywnych |