MROŻONY POR
Opis produktu: | Wygląd - luźno rozsypujące się plastry o grubości 6-8 mm lub inne (części wybielone i zielone), bez uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki, czyste, wolne od zanieczyszczeń mineralnych i organicznych. Produkt mrożony Barwa porów - białokremowa do ciemnozielonej Konsystencja - w stanie zamrożonym twarda Smak i zapach – typowy, lekko osłabiony, bez obcego smaku i zapachu. Produkt pochodzenia polskiego |
Forma opakowania: Masa netto: | Worki papierowe, kartony tekturowe+ woreczki foliowe 25 kg, 10 kg lub inna wg wymagań odbiorcy |
Okres minimalnej trwałości: | 24 miesiące |
Przeznaczenie konsumenckie: | 1. Do spożycia po ugotowaniu dla ogółu konsumentów z wyjątkiem niemowląt i dzieci do lat 3 2. Jako półfabrykat do produkcji mieszanek warzywnych |